Microcement

MICROCEMENT

 

Microcement är ett innovativt material som används för att skapa slående och moderna ytor i hemmet eller kommersiella utrymmen. Det är en blandning av cement, polymerer och andra tillsatser som ger det dess karakteristiska egenskaper. Till skillnad från traditionell betong är microcement mycket tunnare och kan appliceras i skikt som är endast 2-3 millimeter tjocka.

 

En av de mest lockande egenskaperna hos microcement är dess estetiska mångsidighet. Det finns i en mängd olika färger, nyanser och texturer, vilket gör det möjligt att skapa skräddarsydda ytor som passar olika inredningsstilar och designvisioner. Dess moderna och eleganta utseende ger rummet ett lyft och kan användas för att skapa allt från industriella till mer minimalistiska eller lyxiga estetiker.

 

Utöver dess estetiska egenskaper är microcement också praktiskt och funktionellt. Den tunna applikationen gör den lämplig för att täcka befintliga ytor utan behov av att ta bort eller byta ut material, vilket sparar tid, pengar och minimerar avfall. Dess hållbarhet och slitstyrka gör det också till ett idealiskt val för högtrafikerade ytor som golv, köksbänkar och badrumsytor.

VAD ÄR MICROCEMENT?

 

Microcement är ett innovativt material som används för att skapa moderna och eleganta ytor i hemmet eller kommersiella utrymmen. Microcement är ett betongliknande material som är tunnare (bygger 2-4 mm) och mer spackelliknande till konsistensen jämfört med traditionell betong som kan appliceras på befintliga ytor för att ge dem en ny look.

Microcement finns i olika färger och texturer och kan användas på golv, väggar, köksbänkar, badrumsytor och mycket mer.

 

Dess tunna applikation gör det möjligt att täcka existerande ytor utan att behöva riva ut eller byta ut material, vilket sparar tid och pengar. Dessutom är microcement hållbart, slitstarkt och lätt att rengöra, vilket gör det till ett populärt val för renoveringsprojekt som strävar efter att kombinera stil med funktionalitet.

 

Microcement är också ett miljövänligt alternativ till traditionella renoveringsmaterial. Genom att återanvända befintliga ytor minskar det behovet av att utvinna nya resurser och minskar mängden avfall som genereras från renoveringsprojekt.

 

Sammanfattningsvis erbjuder microcement en perfekt balans mellan stil, hållbarhet och praktisk användning. Med dess breda spektrum av fördelar har det blivit ett populärt val för moderna renoveringsprojekt runt om i världen.

VART KAN MAN APPLICERA MICROCEMENT?

 

Microcement är mångsidigt och kan användas på en mängd olika ytor både inomhus och utomhus. Inomhus kan det appliceras på golv, väggar, köksbänkar, badrumsytor, trappor och möbler för att skapa en modern och elegant atmosfär. Det fungerar till och med att applicera på porslin. Dess vattentäta egenskaper gör det idealiskt för badrum, kök och andra våtrum. Utomhus kan microcement användas på uteplatser, terrasser och poolkanter för att ge en enhetlig och hållbar yta. Dess flexibilitet och slitstyrka gör det till ett populärt val för både privatbostäder och kommersiella fastigheter, inklusive restauranger, hotell och butiker.

 

Appliceringsområden

 

Microcement kan användas på en mängd olika ytor och i olika rum i hemmet eller på kontoret:

 

 • Badrum: Microcement är perfekt för badrum eftersom det är vattentätt och mögelfritt. Det kan appliceras på klinker och kakel som finns på golv, väggar, bänkskivor och till och med i duschen. Alltså läggs det på befintligt yt- och tätskikt.
 • Trappor: Genom att applicera microcement direkt på befintliga trappor får du en unik och hållbar betongyta.
 • Väggar: Microcement ger en modern och stilren look till väggarna i ditt hem eller företag. Låt oss förvandla dina väggar till ett konstverk.
 • Golv: Microcement kan läggas direkt på befintliga golv utan att behöva riva något, vilket sparar tid, pengar och är hållbart snyggt.
 • Kök: Microcement ger lättstädade och slitstarka ytor för köksrenoveringar, inklusive matbord och bänkskivor. Med minimala skarvar ger det en modern betongkänsla och är ett enkelt val för att förnya ditt kök.
 • Köksbänk/bord: Microcement kan användas som stänkskydd, för bänkskivor och matbord. Det förnyar sliten bänkskiva till en slitstark, vattentät och betongliknande yta.

 

Det mest populära utrymmet att renovera med microcement är badrummet men microcement är inte bara för badrum, utan kan appliceras på alla möjliga olika material för olika ändamål. Både inne och ute. Ett gammalt klinkergolv i hallen, en tråkig trappa eller en repig bänkskiva, kan bli fina och trendiga igen. 

7 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR DU SKA VÄLJA MIVROCEMENT

 

Kostnadseffektivitet: Jämfört med traditionella renoveringsmetoder är microcement ofta mer ekonomiskt fördelaktigt.

 

Tidseffektivt: Ett standardprojekt med microcement tar vanligtvis 5-7 dagar att genomföra.

 

Snabb renovering: Renoveringsprojekt med microcement tar vanligtvis mindre tid jämfört med traditionella metoder, vilket innebär mindre avbrott i vardagen.

 

Modern estetik: Microcement ger en modern och elegant betongliknande yta som passar bra med olika inredningsstilar.

 

Minimalt avfall: Eftersom microcementen appliceras direkt på befintliga ytor minskar mängden avfall jämfört med rivning och byggande från grunden.

 

Miljövänligt: Genom att undvika rivning och användning av nya material minskar microcementens påverkan på miljön.

 

Mångsidighet: Microcement kan användas på olika ytor såsom bänkskivor, golv, väggar och möbler, vilket ger flexibilitet och möjlighet till enhetlig design i olika rum.

 

Hållbarhet: Microcement har en lång livslängd och är slitstarkt, vilket gör det till ett hållbart alternativ för renoveringar.

HUR APPLICERAS MICROCEMENT?

 

Applicering av microcement kräver noggrannhet och professionalism för att uppnå bästa resultat. Processen börjar med förberedelse av ytan genom rengöring och primning. Sedan appliceras microcementen i tunna skikt med en trowel. Varje skikt måste torka ordentligt innan nästa appliceras för att undvika bubblor eller sprickor. Efter att alla skikt har applicerats och torkat, slipas ytan för att uppnå önskad textur och finish.

 

Appliceringsprocessen för microcement innebär flera steg:

 • Förberedelse av ytan
 • Applicering av baslager
 • Massa slipning
 • Applicering av slutlager
 • Applicering av en förseglingsprodukt för att skydda ytan och förbättra dess hållbarhet.

 

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner noggrant och att anlita erfarna yrkespersoner för att säkerställa en korrekt applicering.

VAD BEHÖVER DU SOM KUND GÖRA INNAN VI KOMMER?

 

Innan vi påbörjar anläggningen av microcement i badrum är det viktigt att du som kund förbereder ytan. Badrummet måste vara tomt, vilket innebär att ingen dusch, kommod, badkar, toalett eller utanpåliggande rör får finnas. Detta är för bästa resultat och effektivitet i arbetet rekommenderar vi att kunden utför dessa förberedelser i förväg. Om detta inte är möjligt kan vi utföra förberedelserna åt er, men en kostnad på 490 kr/h plus resor tillkommer i så fall. Detta säkerställer att arbetet kan genomföras smidigt och att resultatet blir optimalt.

CERTIFIERADE HANTVERKARE

 

Vi är certifierade hantverkare och anläggare av microcement, vilket garanterar professionalism och kvalitet i vårt arbete. Certifieringen innebär att vi har genomgått nödvändig utbildning och har erfarenhet av korrekt applicering och hantering av microcement.

Det är viktigt att anlita certifierade yrkespersoner för att säkerställa att arbetet utförs enligt branschstandarder och tillverkarens rekommendationer.

Vi som certifierade hantverkare kan också ge råd och vägledning kring val av produkt, förberedelse av ytor och underhåll av microcement, vilket

VÅRA PRODUKTER

Vi har microcement för alla sorters utrymmen, vill du ha tips och råd?Hör av dig så hjälper vi dig gärna.

CEMENTEC STANDARD

CEMENTEC STANDARD-systemet kan användas både på väggar och golv,som under optimala förhållanden ska täckas, med en jämn och homogen estetik.

Det är ett av våra mest efterfrågade applikationssystem tack vare dess användarvänlighet och utmärkta resultat.

Den kan till och med appliceras i fuktiga områden, som kök eller badrum, så länge ytskyddet utförs med vår FINISH FORTE PLUS, med maximal vattentätning och kemikaliebeständighet.


CEMENTEC TEXTURE

Det enda systemet på marknaden för färdiga beläggningar med texturerad estetik,det vill säga med ett utseende som liknar den traditionella 2-komponent microcementen. Den kan appliceras på väggar och golv med markerad och/eller texturerad estetik.

Det är ett extraordinärt applikationssystem på grund av dess excellens och dess stora visuella framträdande. Lätt att applicera med ett oslagbart resultat.

Den kan även appliceras i våta utrymmen, såsom badrum eller kök, med vår skyddande lack med maximal vattentäthet och kemikaliebeständighet, FINISH FORTE PLUS, i olika toner.

CEMENTEC VINTAGE

Återigen ett differentierande system inom CEMENTEC PURE-sortimentet och i microcementens värld, CEMENTEC VINTAGE.

Få det "retro" resultatetmed tillämpningen av detta system med hjälp av en enkel "mopping". En vägg som ser ut som en gammal vägg, ett askfärgat golv eller ett badrum i ett vinterhav, det är några av de många färger som vi kan erbjuda dig.

Appliceras både på väggar och golv, vilket ger en mer strukturerad och/eller markerad estetik. Dessutom kan du också njuta av detta system i våta områden i ditt hem, med hjälp av FINISH FORTE PLUS, en polyuretanbaserad lack med hög kemisk beständighet och 100% vattentätning.


CEMENTEC VATTENTÅLIG

Om ditt badrum behöver en ansiktslyftning, använd CEMENTEC WATER RESISTANT för områden som kommer att vara i kontinuerlig kontakt med vatten, såsom duschkar, handfat integrerade i bänkskivan etc.

Dess vattenavvisande egenskaper gör den också till en perfekt produkt för applicering utomhus, eftersom det är dessa ytor som oftast utsätts för förändringar i temperatur, fuktighet, regn etc.

Den har en något grövre estetik och en homogen färg. Denna estetik ger halkfria egenskaper så att den kan appliceras på golv utan problem, vilket förhindrar onödiga glidningar.

Skydda alltid ytan med FINISH FORTE PLUS, en polyuretanlack med maximal vattentäthet och kemikaliebeständighet.

CEMENTEC POOL

Microcementpooler applicerade med CEMENTEC POOL har hydrofoba egenskaper i själva produkten, vilket gör det till ett material som är särskilt lämpligt för denna typ av område, eftersom det kan motstå hög komprimering av kvarhållet vatten under optimala förhållanden.

Hårdheten hos denna produkt som appliceras i simbassänger ger också hög motståndskraft mot repor och frätande kemikalier.Därför bör vi inte oroa oss för klor eller kemiska medel som kan användas i den. Dess rengöring och underhåll är ganska enkelt och enkelt.

Dess estetik är slät och har en kontinuerlig färg. Dessutom kan halkskyddspartiklar läggas till vår skyddande yta för att förbättra halkmotståndet.

CEMENTEC HIGH TRANSIT

Den stora utvecklingen av CEMENTEC, en serie produkter som kan motstå hög fottrafik och lätta maskiner.

CEMENTEC HIGH TRANSIT-applikationssystemet är tillämpligt både på inre och yttre golv i områden som kommer att få hög fottrafik, liksom små rörelser av lätta maskiner.

Det är en produkt med maximal ythårdhet och reptålighet. Dessutom gör kombinationen med FINISH FORTE PLUS den till den mest kompletta beläggningen i vårt produktsortiment. Den kombinerar ythårdhet, motståndskraft mot vatten och kemiska medel, tillsammans med ett jämnt och homogent estetiskt utseende, för älskare av kontinuerlig färg.


CEMENTEC TERRAZZO

Vi kan uppnå en beläggning med utseendet av terrazzooch fördelarna med en kontinuerlig täckning med vår CEMENTEC MICROTERRAZO i vårt breda utbud av färger.

Det är en lättapplicerad produkt baserad på traditionella microcementsystem. Dessutom har den en ythårdhet som gör den lämplig för applicering i områden med måttlig fottrafik.

Kombinera en vit bakgrund med inslag av färger, eller en grå bakgrund med inslag av svart. Designa din egen utifrån vårt färgsortiment.

KULÖRER

SHOWROOM

 

Besök showroomet för att få inspiration, se, kläm och känn på slutresultatet inför ditt kommande projekt.

 

Boka tid – 072 33 44 580 eller genom kontaktformuläret

Adress: Hägersten

Priser 

PRISER MICROCEMENT


Här hittar ni prisexempel på olika ytor där vi kan applicera microcement. Kostnaden för microcement skiljer sig från projekt till projekt så dessa priser är för att ni ska få ett hum. Det blir oftast i spannet kring de prisexemplen nedan.


Priserna nedan ärför material och arbete,inkl moms och innan rotavdrag.


Observera att vi tillämpar en avgift om 395 kronor per uppdrag och dag för att täcka våra drivmedels- och parkeringskostnader.

Badrum 15-50kvm

Kostnaden för microcement i ett normalstort badrum brukar bli ca 1700-2000kr/kvm inkl. moms innan rot avdrag.

Priset är baserat att du som kund förbereder ytan innan, dvs badrummet måste vara tomt.


Är det ett större badrum/våtutrymme 50-100 kvm och uppåt är priset 1000-1400 kr/kvm.


Dina förberedelser: Tomt innebär att ingen dusch, kommod, badkar, toalett eller utanpåliggande rör får finnas. Detta är för bästa resultat och effektivitet i arbetet rekommenderar vi att kunden utför dessa förberedelser i förväg. Om detta inte är möjligt kan vi utföra förberedelserna åt er, men en kostnad på 490 kr/h plus resor tillkommer i så fall. Detta säkerställer att arbetet kan genomföras smidigt och att resultatet blir optimalt.

Golv

Priset per kvadratmeter på golvligger på mellan 1400kr -2000kr/kvm inkl. moms och innan rot avdrag.

1400kr motsvarar då ett golv på ca 100m2+ och 2000kr ett golv på runt 10m2.

Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen.


Dina förberedelser: Ta bort lister/socklar och ha golvet fritt från saker och möbler.


Bänkskiva, stänkskydd, möbler osv 

Priset för en bänkskiva, stänkskydd eller mindre projekt alt möbler ligger på 2000-2400kr/kvm inkl moms innan rot avdrag.


Dina förberedelser: Är det köksbänken vill vi att ni tar bort spishäll och om möjligt blandare (inte ett måste men det underlättar vårt arbete). Kan ni inte få bort det själva kan vi utföra det mot en kostnad på 490 kr/h (räcker vanligtvis med 1h)


"Vanlig"  vägg

Priset för en vanlig målad eller tapetserad vägg är 1000kr-1400kr/m2 inkl. moms och innan rot avdrag. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen.


Dina förberedelser: Ta ner tavlor och spikar/skruvar/hänganordningar. Spackla helst igen hålen så ytan inte har några hål. Ta bort socklar/lister. Kan ni inte få bort det själva kan vi utföra det mot en kostnad på 490 kr/h (räcker vanligtvis med 1h)


Trappa

Priset för en trappa är 1600-2000 kr/kvm ink moms och innan rot avdrag.


Dina förberedelser: Är trappstegen beklädda med någon ”hårig”matta vill vi att den är borta från steget. Kan ni inte få bort det själva kan vi utföra det mot en kostnad på 490 kr/h.

Skötselråd och underhåll

 

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:

– Rengör aldrig en microcement yta med kemiska produkter, alltid pH-neutrala rengöringsmedel eller endast vatten.

– Lämna ej våta handdukar, kläder, krukor eller annat som inte låter ytan andas under en längre tid, detta riskerar att lämna permanenta missfärgningar. Använd alltid en duschskrapa för att undvika missfärgningar i ett badrum.

– Städa upp sten och grus för att undvika repor. Även tapp av tunga saker kan av förklarliga skäl lämna märken.

– Microcementen har ett starkt skydd mot kemikalier, men dessa bör trots det torkas upp omedelbart och ytan rengöras med en pH-neutral produkt.

– Undvik att utsätta ytorna för blekmedel, ammoniak, starka rengöringsmedel, stark såpa, sura ämnen, ättika och andra starka vätskor. Dessa kan om de inte tas bort i tid tränga igenom skyddslacken och skada cementen.

 

UNDERHÅLL

 

Microcementen får ej rengöras under de första två veckorna, efter två veckor rengörs materialet med vatten eller med pH-neutrala rengöringsmedel. Rengöringsmedel kan köpas av oss, skulle ni föredra andra rengöringsmedel går det också bra, det är då VIKTIGT att rengöringsmedlet är PH-neutralt.

För att upprätthålla materialets lyster och ge skydd åt ytorna kan man även applicera vårt vax med jämna mellanrum, vaxet kommer dock göra ytan glansigare. Vid förfrågan kan vi komma och djuprengöra samt vaxa era ytor, vi har då även möjlighet att se när det är dags att lägga på en ny topsealer. Topsealern bör återappliceras vartannat till vart 4:e år beroende på vilken yta det ligger på samt slitaget den utsätts för.

Precis som med trägolv, marmor eller liknande så är detta en rekommendation för att ständigt ha en ”ny”, fräsch och slitstark yta. Det finns de som gillar utseendet av att ytan blir ”råare” med tiden, och då krävs ett mindre skydd. Detta är en smaksak men man ska vara medveten om att även fläckskydd mm. försämras samt att våra garantier ej gäller om golvet ej skötts enligt våra rekommendationer. Om ej underhållet sköts enligt ovanstående så kan vi heller ej garantera att en topsealer eller djuprengöring ger dig det resultatet ni önskar när vi kommer för att underhålla ert golv.

Garantier

 

Våra produkter får endast appliceras av oss som har gått en kurs med Microcement Design AB och deras produkt Tecnocemento - Cementec.

Garantin gäller endast av beställande kund, mot sprickor i microcementen, inte om sprickorna uppstår pga sprickor i underliggande material. Om tex en husvägg spricker kommer inte 3mm microcement kunna stå emot, inte heller mot tunga tapp i golvet.

Garantin är alltså endast om sprickorna uppstår inuti microcementen.

Vi lämnar 2 års garanti mot sprickor, flagningar och förändringar i färgen.

MålningMålning


Sätt färg på ditt liv med våra målartjänster


Välj våra målningstjänster för enastående resultat och bekvämlighet.

Vi levererar högkvalitativ målning för hus, rum och altaner med skickliga hantverkare och premiummaterial.

Vår målningstjänst sträcker sig bortom penseldragen; den omfattar också expertis i färgval och design.

Med oss får du inte bara ett nymålat utrymme, utan även en personlig touch som speglar din smak och stil.

Lita på oss för att göra varje yta vacker och varaktig.

Vad kostar det?


550 kr/h ink moms, ROT

(Pris för färg/spackel tillkommer)


Vi kan ge både pris per timme och ett fast pris om så önskas


Minsta debitering är 2 timmar, därefter per påbörjad halvtimme.


Vänligen observera att vi tillämpar en avgift om 395 kronor per uppdrag och dag för att täcka våra drivmedels- och parkeringskostnader.

   Hello world

   Vill du ha ett kostnadsförslag?

    
    
    
    
   Microcement
   Målning
   Annan önskan
    
    
    
   unsplash