Pågående dödligt våld och Terror

Pågende dödligt våld och Terrorism


Alla våra instruktörer är utbildade i området och har månårig erfarenhet inom blåljusyrket. Dessa händelser börjar tyvärr bli vardagshändelser för oss inom räddningstjänsten. 


Förklaringen på Pågående dödligt våld är precis vad det är. En händelse där det pågår dödligt våld. Tex skjutning, sprängning, någon som kör på folkmassa med bil med flit (alla dessa vi nämner har hänt och händer hela tiden). 


Tyvärr kryper det närmare oss än vad vi tror och det spelar ingen roll när eller vart det kan inträffa.


Det är tyvärr inte en fråga om, utan om när...


Vi bygger våra utbildningar på erfarenheter, fakta och massa praktisk övning. 


Inga förkunskaper krävs!


Utbildningen innehåller:

 • Vad är pågående dödligt våld/terror
 • Förväntningar på er som företag/förening/skola
 • Rutiner och arbetssätt
 • In och utrymning
 • Scenarioträning
 • Praktisk träning (mindre skådespel där ni får öva era rutiner)
 • Första hjälpen


Kursfakta

 • Deltagarantalet beror på ert behov
 • Tid: 3-6 timmar beroende på önskat innehåll
 • Plats: I era lokaler
 • Pris: Offert

Vad kostar det?


Priser sätts beroende på hur vi skräddarsyr just eran utbildning och hur många ni är.


Vi hjälper att verksamhetsanpassa er utbildning så den verkligen passar just er!

  Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

   
   
   
   
   
  Hello world

  Klipp från när Leksands If:s övade sina funktionärer i pågående dödligt våld med beväpnad gärningsman med manchete som huggit ner besökare på arenan.

  Varför ska du gå en kurs i Pågående dödligt våld eller Terror?


  1. Rädda liv och minimera skador
   Genom att gå en kurs i att hantera krissituationer och dödligt våld får du de nödvändiga färdigheterna för att agera snabbt och effektivt i akuta situationer. Att kunna ge korrekt första hjälpen och veta hur man skyddar sig själv och andra kan vara avgörande för att rädda liv och minimera skador. Genom att vara förberedd kan du vara en aktiv del av att öka överlevnadschanserna för de som drabbats.

  2. Solidaritet och stöd
   Genom att utbilda dig i att hantera krissituationer visar du solidaritet med samhället och de som drabbas. Din kunskap gör dig till en viktig del av det stödsystem som behövs för att hjälpa människor att återhämta sig från traumatiska händelser. Att vara beredd att erbjuda stöd och hjälp i svåra tider är inte bara en plikt utan ett sätt att aktivt bidra till att bygga upp och stärka samhällets resiliens.

  3. Förebyggande åtgärder och trygghet
   Genom att gå en kurs i att hantera krissituationer bidrar du till att skapa en tryggare miljö för dig själv och andra. Du blir en del av en gemenskap som har förmågan att agera klokt och effektivt när olyckan är framme. Att investera i denna kunskap är ett sätt att ta personligt ansvar för att skapa en tryggare omgivning för alla, och samtidigt skapar du en solidarisk gemenskap som är rustad att möta utmaningar och återhämta sig från kriser.